Sałatka ryżowo-kurczakowa z papryką ramiro

Nie jest co prawda bardzo szybka, ale na pewno prosta w wykonaniu. Sycąca, trochę obiadowa. Dziś krótko - no to do rzeczy.

Składniki (ilość na sporą porcję imprezową):

500 g filetu z piersi kurczaka
3 torebki brązowego ryżu
2 papryki ramiro
2 pęczki szczypiorku
sól, pieprz ziołowy, lubczyk
oliwa, majonez

Kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, solimy, doprawiamy lubczykiem, pieprzem ziołowym, marynujemy w oliwie na 30 minut. 

Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w małe paseczki lub kostkę. Kurczaka i paprykę wrzucamy na patelnię i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.

Po przestygnięciu mieszamy z ugotowanym ryżem brązowym.

Dodajemy posiekany szczypiorek i 2 łyżki majonezu.


3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy przepis i szybki w wykonaniu idealny na przekąskę albo na imprezę. pozdrawiam i zapraszam do nas http://siostrydajarade.blogspot.com/2016/03/inspiracje-kapielowe-kneipp-czyli.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Wydaje mi się, że to będzie super dodatek na imprezowy stół. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne na jakąś specjalną okazję :D Fajny właśnie na imprezę albo jakiś miły wieczór w towarzystwie ukochanej osoby :)

    OdpowiedzUsuń